Fysiotherapie

Heeft u pijnklachten aan uw nek, rug, schouder, heup, knie of enkel?
Bij RevaSports Fysiotherapie bent u aan het juiste adres voor alle
klachten rondom het houdings- en bewegingsapparaat!

Wij vertellen u graag hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Sportfysiotherapie

Als sporter wilt u het liefst zo lang mogelijk pijnvrij kunnen sporten.
Heeft u een blessure opgelopen of wilt u advies om blessures te voorkomen?

Lees dan verder hoe Sportfysiotherapie u hierbij kan helpen.

Orthopedische revalidatie

Heeft u een orthopedische ingreep ondergaan of staat u op de wachtlijst hiervoor?

Wij vertellen u graag hoe wij van RevaSports u helpen zo effectief mogelijk te herstellen.

Sportspreekuur

Heeft u afgelopen week een blessure opgelopen en wilt u
snel een deskundig advies met betrekking tot uw herstel? 

Meldt u zich dan voor het gratis Sportspreekuur.

Nek- & Rugklachten

Loopt u er ook steeds tegen aan dat de pijn in uw nek en/of rug u belemmert
tijdens uw dagelijkse activiteiten?

Wij van RevaSports Fysiotherapie kunnen u helpen om uw wervelkolom
gerelateerde klachten in kaart te brengen en vervolgens middels behandeling
en advies er samen voor te zorgen dat uw klachten verdwijnen of afnemen.

Daarnaast zal een preventieplan er voor zorgen dat klachten in de toekomst
zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

(Top) Sportbegeleiding

Wilt u aanvangen met sporten maar weet u niet waar u moet beginnen?
Bent u hersteld van een blessure maar lukt het niet om uw oude niveau te bereiken?
U voelt zich fit maar u wilt uw prestaties naar een hoger niveau brengen?

Wij leggen u graag uit hoe sportfysiotherapie u kan ondersteunen om uw persoonlijk
gestelde doelen te bereiken.

Fysiotherapie

Bij RevaSports Fysiotherapie in Horn bent u aan het juiste adres voor alle klachten rondom het houdings- en bewegingsapparaat! Indien noodzakelijk komen we ook bij u thuis.

Dat zijn veelal functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Denk hierbij aan: te hoge spanning in de spieren, peesontstekingen, bandletsel en artrose. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen en hart kunnen worden behandeld. Zoals o.a. de gevolgen van reumatische aandoeningen of een beroerte.

Aan welke klachten kunt u hierbij denken?

 • pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten
 • zwelling van gewrichten
 • krachtvermindering
 • stabiliteit vermindering
 • bewegingsbeperking
 • stijfheid
 • problemen met bewegen
 • evenwichtsstoornissen
 • ademhalingsproblemen

Met behulp van fysiotherapeutische behandelingen kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden. Tevens kunnen de daaraan gekoppelde beperkingen geoptimaliseerd, hersteld of verbeterd worden.

Uw fysiotherapeut van RevaSports Fysiotherapie stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, mobiliserende- en detoniserende technieken, massage, advisering, begeleiding en het geven van huiswerkoefeningen.

Hiermee probeert uw therapeut de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk is of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.

RevaSports Fysiotherapie Horn - Behandelplan

Sportfysiotherapie

Niemand raakt graag geblesseerd, gebeurt dit toch, dan wil iedere sporter graag zo snel als mogelijk veilig terugkeren naar zijn/haar sport. Sportfysiotherapie is een specialisatie die breed kan worden ingezet bij behandeling maar ook preventie van sportblessures. Ook bij niet sport gerelateerde fysieke klachten kan de kennis van sportfysiotherapie effectief zijn in het herstel.

Onze sportfysiotherapeut Rick is in november 2020 afgestudeerd als Master Sportfysiotherapeut aan de SOMT te Amersfoort, hij helpt u graag verder in Horn.

RevaSports Fysiotherapie Horn - Sportspreekuur

Heeft u een blessure opgelopen?
Tijdens de eerste afspraak brengt onze sportfysiotherapeut middels screening en fysiek onderzoek de intensiteit en aard van uw blessure in kaart. Aan de hand van een sport specifieke bewegingsanalyse wordt vervolgens de kwaliteit van bewegen beoordeeld. Aansluitend hierop zal de sportfysiotherapeut een passend revalidatieplan voor u opstellen om veilig terug te keren naar uw sportactiviteit(en).

RevaSports Fysiotherapie Horn - Prestaties Verbeteren

Prestaties verbeteren
U bent hersteld van uw blessure en voelt zich fit maar u behaalt niet meer de prestaties die u wilt behalen? Sportfysiotherapie kan u helpen om uw sportprestatieniveau te verbeteren. Middels performance testen en een sport specifieke bewegingsanalyse brengt de sportfysiotherapeut uw huidige niveau en eventuele bewegingsimperfecties in beeld. Uw fysiotherapeut stelt vervolgens een persoonlijk trainingsprogramma voor u op waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met uw persoonlijk gestelde doelen.

RevaSports Fysiotherapie Horn - Sportfysiotherapie

Hoe gaan wij te werk?
Om de effectiviteit van de begeleiding te verhogen zal uw sportfysiotherapeut niet alleen in onze praktijk met u aan de slag gaan. Om de gestelde doelen te bereiken zal onze sportfysiotherapeut indien noodzakelijk uw training- of wedstrijdsituaties analyseren. Bovendien wordt gedurende de revalidatie hard gewerkt om in de eindfase zo sport specifiek als mogelijk te trainen. Hierbij kan er onder andere voor worden gekozen om te trainen op de ondergrond waarop u normaal uw sport beoefent.

Orthopedische revalidatie

Heeft u een orthopedische ingreep ondergaan of staat u hiervoor op de wachtlijst? Wij van RevaSports zijn gespecialiseerd om u zo effectief mogelijk te helpen herstellen. Vaak kost het enige tijd om uw lichaam terug te brengen in de conditie waarin deze zich voor de operatie bevond. Wij van RevaSports zien deze tijd echter als een investering om samen met u een goed resultaat te realiseren op de lange termijn.

Wij stellen een op maat gemaakt revalidatieplan met u op waarbij we u begeleiden in het verbeteren van de beweeglijkheid, kracht, coördinatie, stabiliteit en uw uithoudingsvermogen. Indien noodzakelijk kunnen we hierbij ook aan huis behandelen in Horn en omstreken. Uiteraard houden wij in het plan rekening met uw persoonlijke wensen en behoeften.
 Indien u een operatie in het vooruitzicht hebt bieden wij ook begeleiding vóóraf. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het herstel na een ingreep sneller verloopt indien u in een betere fysieke gesteldheid de operatie in gaat.

Orthopedische revalidatie - RevaSports Fysiotherapie Horn

Maak nu een afspraak bij ons in Horn

Sportspreekuur

Heeft u afgelopen week een blessure opgelopen en wilt u snel advies met betrekking tot uw herstel? Wij bieden u de mogelijkheid om gratis snel een deskundig advies te krijgen. Tijdens het spreekuur zal de (Sport)fysiotherapeut een inventarisatie maken van de aard- en ernst van uw blessure. Vervolgens zal hij een passend advies geven en indien noodzakelijk kan er direct een afspraak worden ingepland.

Het spreekuur staat iedere maandagavond van 18:30 tot 19:30 uur gepland bij RevaSports Fysiotherapie aan de Dorpstraat 22 in Horn. Om zeker te zijn van een plaats, vragen wij u om uzelf vooraf aan te melden. Zonder aanmelding kunnen wij u niet garanderen dat er plaats is voor u.

Meld u gratis aan voor het Sportspreekuur via info@revasports.nl of per whatsapp op +31 475 432020

RevaSports Fysiotherapie Horn - Sportspreekuur

Nek- & Rugklachten

Rugklachten komen vaak voor. Van de gehele bevolking heeft 60 tot 90 procent tenminste één keer in het leven (lage) rugpijn. Bij 80 procent van deze klachten is er zelfs geen aanduidende oorzaak te vinden. Uw huishouden, uw werk en andere dagelijkse activiteiten, zoals sporten, uitgaan of tuinieren kunnen hieronder lijden.

Vaak is er een onbalans aanwezig tussen de belasting (wat er van uw rug gevraagd wordt) en belastbaarheid (wat uw lichaam lichamelijk en geestelijk aan kan). Daarnaast kunnen een passieve levensstijl en een verkeerd houdingsgedrag ook een grote rol spelen. Ook is een hoge statische belasting door een zittende houding in de huidige maatschappij niet meer weg te denken en vormt vaak de basis voor het ontstaan en behoud van wervelkolom klachten.

RevaSports Fysiotherapie Horn - Intake gesprek

Hoe herkent u deze klachten?

 • zeurende of hevige pijn in een gedeelte of gehele rug
 • toename pijn bij bepaalde houding of beweging
 • stijfheid & verminderde mobiliteit
 • moeite om bepaalde tijd een houding aan te nemen
 • uitstralende pijn in arm, bil of beenregio

Bij RevaSports Fysiotherapie in Horn helpen we u graag verder om uw klachten duidelijk in kaart te brengen en samen een specifiek en persoonlijk traject aan te gaan.

RevaSports Fysiotherapie Horn - Uitvoering

Hoe gaan wij te werk?
De volgende onderdelen worden onderzocht om een duidelijk beeld te vormen:

 • analyse functioneren wervelkolom
 • analyse houding en bewegingsgedrag
 • analyse belasting en belastbaarheidsniveau

Met de verkregen informatie wordt samen met uw fysiotherapeut een persoonlijk behandeltraject opgesteld waarbij u samen actief aan de slag gaat om de gestelde doelen te bereiken.

(Top) Sportbegeleiding

RevaSports Fysiotherapie Horn - (Top) Sportbegeleiding
Aanvangen met sporten
Wilt u aanvangen met sporten maar weet u niet waar u moet beginnen? Sportfysiotherapie kan u helpen om een persoonlijk trainingsprogramma op te stellen. Hierbij houden we rekening met uw startniveau en uw persoonlijk gestelde doelen. Vanuit een nulmeting brengen wij uw startniveau in kaart en meten we onder andere kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Vervolgens stemmen we uw persoonlijke voorkeuren af met uw startniveau en de gestelde doelen om zo een op maat gemaakt trainingsprogramma op te stellen. Wij vinden het belangrijk om uw vooruitgang te blijven volgen, op een door uw gewenst moment zullen wij u opnieuw testen en worden de resultaten vergeleken met de nulmeting. Deze resultaten kunnen worden gebruikt om uw vooruitgang in kaart te brengen maar ook om indien noodzakelijk uw trainingsprogramma bij te sturen.
RevaSports Fysiotherapie Horn - Squatten

Preventieve ondersteuning
U bent hersteld van uw fysieke klachten maar wilt voorkomen dat u opnieuw klachten gaat krijgen? Ook dan bent u bij ons in Horn aan het juiste adres. Uw fysiotherapeut kan middels fysieke metingen een inschatting maken hoe u er fysiek voorstaat, advies geven over de juiste trainingsparameters en u coachen middels E-health op afstand of ondersteuning op locatie.

RevaSports Fysiotherapie Horn - Presteren
Prestaties verbeteren
U bent hersteld van uw blessure en voelt zich fit maar behaalt niet meer de prestaties die u wilt behalen? Sportfysiotherapie kan u helpen om uw sportprestatieniveau te verbeteren. Middels performance testen en een sport specifieke bewegingsanalyse brengt de sportfysiotherapeut uw huidige niveau en eventuele bewegingsimperfecties in beeld. Uw fysiotherapeut stelt vervolgens een persoonlijk trainingsprogramma voor u op waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met uw persoonlijk gestelde doelen.

Medical Taping

Medical Taping ook wel kinesiotape genoemd is een tape techniek die wordt toegepast ter ondersteuning van het herstel bij fysieke klachten. Er wordt gebruik gemaakt van een elastische tape die als functie heeft om spieren en gewrichten te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De kinesiologische tape activeert het pijn dempende systeem, bevordert de natuurlijke beweging en laat verbetering zien van de spierfunctie en huidstructuren. Door te werken met de elasticiteit van de kinesiologische tape, ten opzichte van de elasticiteit van de huid, kunnen diverse onderhuidse structuren worden beïnvloed.

Wanneer kan medical taping toegepast worden?

 • alle soorten spier-, pees- en
 • gewrichtsklachten
 • enkelverzwikking
 • gezwollen gewrichten (na bijv. een blessure)
 • knieklachten (o.a. osgood Schlatter)
 • kuitklachten (o.a. zweepslag)
 • littekens die niet goed genezen
 • pijnlijke scheenbeenspieren
 • postoperatief (reduceren ontstekingen, oedeem)
 • rugklachten (o.a. ischias, hernia, scoliose)
 • schouderklachten
 • tennis- en golfelleboog
 • voet- en hielpijn (o.a. Hielspoor)
 • hooikoorts klachten
RevaSports Fysiotherapie Horn - Medical taping